CultuurUitgelicht

Zomercarnaval: gewoon het leukste festival van Nederland!

Het volgens velen leukste gratis festival van Europa (!) nadert met grote snelheid: het Rotterdams Zomercarnaval, met als hoogtepunt de parade op 28 juli. Maar de dagen ervoor is er ook heel veel te beleven in Rotterdam. Kijk dus maar even naar de sprankelende site om meer te weten over de komende editie van dit tropische carnavalsfestival.

Wat begon met een bescheiden feestje voor en door een groepje (vooral) Curaçaose en Arubaanse liefhebbers groeide uit tot een grootschalige multiculturele smeltkroes. De ABC-eilanden zijn nog steeds ruim vertegenwoordigd, maar inmiddels genieten ook mensen uit onder meer Brazilië, Kaapverdië, Suriname, Bolivia, Colombia, Peru, de Dominicaanse Republiek, Mexico, de Bovenwindse eilanden, Spanje, Engeland, Trinidad, Jamaica, Frankrijk, Duitsland, België, Angola en natuurlijk heel veel fans uit Nederland mee.

In voorgaande jaren waren er maar liefst 750.000 bezoekers. Het festival hoort inmiddels tot de grootste festivals van Nederland. Geniet van de muziek, de hapjes en drankjes, maar bovenal van de fijne sfeer!!

Hier een korte terugblik van vorig jaar:

Previous post

Voortgang gevangenis Point Blanche? Geen!

Next post

AIV: Meer aandacht nodig voor mensenrechten in Caribische delen van het Koninkrijk

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

14 − vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.