Speciale gebeurtenissenUitgelicht

Zilveren Anjer voor Millicent Smeets-Muskus

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden reikte dinsdagochtend 16 juni 2015 de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Zijne Majesteit de Koning was bij de uitreiking aanwezig en nam ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Prins Bernhard Cultuurfonds het lustrumboek ‘Een mecenas van belang’ in ontvangst.

Zilveren Anjer

Hib Anninga ontvangt de Zilveren Anjer voor zijn rol als moderne mecenas. Hij is de grondlegger van Landgoed Anningahof, een beeldenpark in Zwolle waar jaarlijks exposities plaatsvinden. De Anningahof heeft zich in tien jaar ontwikkeld tot een invloedrijke en toegankelijke plek van hedendaagse beeldhouwkunst.

Mevrouw Smeets-Muskus (r) eind 2014 bij de presentatie van haar nieuwe boek aan de Gouverneur van Curaçao, mevrouw George-Wout

Herman Lubberding ontvangt de Zilveren Anjer voor zijn belangeloze inzet voor het archeologisch erfgoed en de culturele historie van Deventer en wijde omgeving. Door nauwgezette opgravingen, metingen, documentatie en publicatie heeft hij het verborgen verleden ontsloten en voor komende generaties bewaard.

En de derde Zilveren Anjer van 2015 zal binnenkort eerst ongeveer 8000 kilometer gaan reizen, want de Curaçaose mevrouw Millicent ‘Dudi’ Smeets-Muskus ontvangt de Zilveren Anjer voor haar vrijwillige inzet voor de kunst en cultuur op haar eiland. Zij initieert en organiseert concerten, en draagt bij aan de kennis en verspreiding van de Curaçaose klassieke muziek. Daarnaast bekleedt zij verschillende bestuursfuncties die zich richten op haar missie: het behoud van het historisch cultureel erfgoed van Curaçao.

Het laudatio voor ‘Dudi’ kunt u hier teruglezen. Alle drie de winnaars van harte gelukgewenst!

Previous post

Electorale Raad van Sint Maarten laat tanden zien

Next post

Filmpje!

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 + 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.