Economie en werkUitgelicht

WeConnect verbindt studenten en werkgevers!

Stichting WeConnect organiseerde samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op 4 februari in Den Haag een meet-up met als titel ‘Connecting back home’. Zo’n 65 studenten van Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten en Saba ontmoetten werkgevers en organisaties op de eilanden. Doel was de ambities van Caribische studenten & young professionals in Nederland en de arbeidsmarkt op de eilanden beter op elkaar aan te laten sluiten.

Werkgevers bleken enthousiast om zich te presenteren: onder meer advocatenkantoren, TNO, Rijkdienst Caribisch Nederland, de technische branche, onderwijsinstellingen, zorginstellingen en accountantskantoren stuurden vacatures op of kwamen zelf op de meet-up. Judith Brekelmans, van TEAM Bonaire, die meerdere werkgevers van Bonaire, Saba en Sint Eustatius vertegenwoordigt: “Ik heb heel veel gemotiveerde kandidaten ontmoet vanmiddag die verrast zijn over de mogelijkheden die er zijn. Vraag en aanbod moet nog veel beter op elkaar worden afgestemd. Deze meet-up is een goede bijdrage.”

Studenten en young professionals beleefden een inspirerende middag en kregen volop de gelegenheid te netwerken. De vraag naar stageplekken of banen bleek groot. De Curaçaose Joël Candelaria, student International Business & Management Studies, blikt tevreden terug: “Deze bijeenkomst onderscheidde zich van andere soortelijke bijeenkomsten omdat werkgevers echt geïnteresseerd waren in ons en zich heel bereikbaar opstelden.”

Reisorganisatie TUI was met een kleurige stand aanwezig en verlootte een reischeque onder de studenten, ter waarde van een retourticket ‘back home’. Een studente psychologie uit Aruba was de gelukkige winnaar. De loting werd voltrokken door WeConnect voorzitter Paul Comenencia en radio- en televisiepresentator Milouska Meulens. De van oorsprong Curaçaose deelde haar ervaring over terugkeren naar Curaçao met de studenten. Met de woorden “Go for it tigers!” moedigde ze de studenten aan.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties (BZK) en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) ondersteunden de bijeenkomst. Het ministerie van BZK gaf een presentatie over het Talent Ontwikkel Programma (TOP) op Bonaire, een prikkelend ontwikkeltraject voor lokale en reeds teruggekeerde jonge professionals. Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van het ministerie van OCW was aanwezig om studenten voorlichting te geven.

Directe aanleiding voor de meet-up was het rapport ‘We are deeply rooted’, een onderzoek van adviesbureau en opleider PBLQ waarbij ruim 400 Caribische studenten in Nederland en 70 werkgevers op de eilanden zijn bevraagd.

persbericht WeConnect / 4 februari 2017

Milouska Meulens verloot een TUI-ticket onder de aanwezige studenten.

Previous post

Gedoe met nieuw ziekenhuis Curaçao was te voorkomen

Next post

Als het kalf verdrinkt...

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.