Onderwijs en Jeugd

Studenten uit Bonaire onderweg naar Nederland

Zaterdag 1 augustus om 19:40 vertrekken 18 studenten van Bonaire van de in totaal 27 studenten uit Bonaire, Saba en Sint Eustatius naar Nederland.

Deze groep, die ervoor gekozen heeft om zich te laten begeleiden, wordt opgevangen en begeleid door de stichting BESST (Bonaire, Eustatius, Saba Students) in Nederland. De nieuwe stichting BESST is ontstaan uit een afsplitsing van de stichting S4 (St. Maarten Student Support Services) die tot voor kort de begeleiding van zowel studenten uit Sint Maarten als uit Caribisch Nederland verzorgde.

Van de 27 studenten die onder begeleiding reisden, zijn er 18 afkomstig van Bonaire, 8 van Sint Eustatius en 1 van Saba. De overige 60 reizen op eigen gelegenheid naar Nederland. De studenten van Saba en Sint Eustatius vertrekken 2 augustus vanuit Sint Maarten.

Rosa Hoes en Jefferson Coffie van RCN-Studiefinanciering Caribisch Nederland reizen met de studenten mee.

De meeste studenten gaan een HBO-opleiding volgen in Nederland. De meest populaire steden waar de studenten hun studie gaan volgen zijn Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

Als voorbereiding voor deze nieuwe fase in het leven van de jongeren die onder andere in Nederland gaan studeren, hebben 35 aanstaande studenten van Bonaire van 6 tot en met 8 juli de VOBESS cursus (VOBESS staat voor Voorbereiding BES-studenten) gevolgd.

Op Saba werd de cursus van 6 t/m 8 juni en op Sint Eustatius van 8 t/m 10 juni gegeven.

Deze cursus, die jaarlijks georganiseerd wordt door RCN-Studiefinanciering, bestaat uit twee onderdelen: de oriëntatie- en zelfredzaamheidscursus.

Behalve de 87 studenten die gekozen hebben voor een vervolgopleiding in Nederland, gaan er vrij veel studenten studeren in de VS en de regio. Op dit moment gaat het om ruim 102 studenten.

(www.backtobonaire.com)

Previous post

Minister-president van Aruba in de VN

Next post

Aruba International Regatta 2015: 14-16 August

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.