Overheid en politiek

Sint Maarten moet begroting op orde brengen

De Rijksministerraad heeft besloten Sint Maarten een aanwijzing te geven om de begroting 2015 en meerjarenramingen op orde te brengen. De Rijksministerraad volgt daarmee het advies van het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten (Cft).

Sint Maarten moet maatregelen nemen om de betalingsachterstanden ter hoogte van tenminste ANG 189 miljoen weg te werken en de tekorten uit voorgaande jaren van tenminste ANG 60 miljoen te compenseren in de periode 2015 tot en met 2018. Ook moet het land de uitgaven aan pensioenen en zorg realistisch in de begroting 2015 verwerken en maatregelen nemen om het zorgstelsel en de oudedagvoorziening houdbaar te maken voor de toekomst.

Deze maatregelen moeten worden vastgelegd in een begrotingswijziging die voor 31 oktober 2015 moet worden vastgesteld. Het Cft zal beoordelen of de begrotingswijziging en voorgestelde maatregelen voldoende zijn. Voor een houdbaar zorgstelsel en oudedagvoorziening krijgt Sint Maarten tot eind 2016 de tijd om benodigde maatregelen te implementeren.

De Rijksministerraad acht het geven van deze aanwijzing nu noodzakelijk. Sint Maarten heeft ruim de tijd gekregen om de maatregelen te nemen, maar heeft dit ondanks toezeggingen telkens nagelaten. De aanwijzing heeft als doel te voorkomen dat de financiële problemen Sint Maarten boven het hoofd groeien.

(Den Haag / RVD / 4 september 2015 )

Previous post

Wandelen door de geschiedenis, for better and for worse...

Next post

Noodhulp naar Dominica

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 − 7 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.