Samenwerking binnen het Koninkrijk

Samenwerking Curaçao – Amsterdam nieuw leven ingeblazen

1 maart 2013

De Curaçaose premier Daniel Hodge heeft vrijdag 1 maart een kennismakingsbezoek gebracht aan de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Tijdens dit bezoek is de intentie is uitgesproken om de samenwerkingsovereenkomst tussen het land Curaçao en Amsterdam te tekenen. Dat zal rond de Kroning van Willem Alexander eind april gebeuren in Amsterdam. De vorige samenwerkingsovereenkomst liep eind augustus 2011 af en werd de afgelopen jaren niet verlengd.

a01_BM_Minpres _Curacao Hodge (1mrt2013)

Het Curaçaose zakenkabinet lijkt voldoende vertrouwen te hebben gewonnen zodat de samenwerking tussen Curaçao en Amsterdam nieuw leven in wordt geblazen. “De nieuwe overeenkomst ligt klaar en zal worden geactualiseerd.” aldus de Amsterdamse burgemeester. Hij voegde eraan toe dat hij noch Hodge voorstander is ‘van papieren die in een kast verdwijnen’ maar liever aan concrete doelprogramma’s werkt.
De samenwerkingsovereenkomst richt zich op thema’s als jeugdzorg, wijkaanpak en onderwijs. Uitwisseling van kennis en ervaring staat centraal.

Premier Hodge gaf ook aan met de burgemeester gesproken te hebben over de viering van 150 jaar afschaffing van de slavernij, rond 1 juli aanstaande. En de wens om gezamenlijk op te trekken in handelsmissies naar het buitenland.

De Curaçaose premier was uitgenodigd voor het ontbijt in de ambtswoning van de Burgemeester, op de Amsterdamse Herengracht. Hij sluit een succesvol kennismakingsbezoek aan Nederland af; de afgelopen dagen ontmoette premier Hodge diverse Nederlandse ministers en Eerste en Tweede Kamerleden in Den Haag.

Tanja Fraai

 

 

 

 

Previous post

Stage in eigen land - Stacey Mac Donald

Next post

Aanstaande hereniging scholieren Radulphus College en CSG Reggesteyn te Nijverdal

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties