Volksgezondheid, natuur en milieu

Rode Kruis coördineert voedselhulp

De Nederlandse regering heeft voor de komende vier maanden 16 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de meest kwetsbare huishoudens op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat bedrag komt bovenop de hulp die al eerder aan de eilanden is verstrekt (bijvoorbeeld voor de medische zorg en militaire bijstand) en de bedragen die als begrotingshulp aan de Caribische overheden zijn en worden geleend.

Nationaal Actieplan Coronavirus | Nederlandse Rode Kruis

Vandaag werd bekend dat het Rode Kruis in samenwerking met lokale hulporganisaties de besteding van die extra hulp gaat coördineren. Duidelijk is dat het vooral om momenteel zeer noodzakelijke voedselhulp zal gaan.
Naast de min of meer gebruikelijke voedselpakketten worden er ook kant en klare maaltijden verstrekt aan daklozen en mensen die niet langer in staat zijn zelf te koken of te winkelen. Ook wordt een speciale betaalkaart beschikbaar gesteld waarmee in verschillende winkels bepaalde boodschappen kunnen worden gedaan.

Het Rode Kruis is bij uitstek de organisatie die – in alle delen van het Koninkrijk – al vele jaren oog heeft voor de meest kansarme groepen. Juist de mensen die vaak buiten beeld blijven, komen bij het Rode Kruis op de eerste plaats. Denk bijvoorbeeld aan de daklozen op Sint Maarten na de orkanen Luis en Irma, maar denk ook aan gevluchte Venezolanen die vanwege de chaos in Venezuela hun heil zoeken op de ABC-eilanden.

De lokale afdelingen van het Rode Kruis kennen alle kwetsbare doelgroepen als geen ander en men is traditioneel gericht op samenwerking met andere particuliere organisaties, die momenteel al nuttig werk doen in de armoedebestrijding. Nu steeds meer huishoudens onder de armoedegrens vallen, is de inzet van het Rode Kruis nuttiger en nodiger dan ooit.

U kunt deze fantastische organisatie natuurlijk altijd financieel steunen, maar u kunt ook nagaan of u in uw buurt wellicht als vrijwilliger kunt helpen. Het motto van het Rode Kruis zegt genoeg:

‘We zijn overal, maar zonder jou nergens’

File:Main office of Red Cross St Maarten.jpg
Rode Kruis Sint Maarten
(foto: Tamas Marki)
Previous post

Jaarverslag 2019 Raad van State

Next post

Kleine eilanden, grote uitdagingen: Curaçao

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.