Cultuur

Red de leerstoel Caribische literatuur!

Uitstekende ingezonden brief van Eric de Brabander vandaag in de Volkskrant. Alles van waarde is weerloos en dat geldt zeker voor deze unieke leerstoel. Die moet dus gewoon blijven!

Wie aan Nederlandse universiteiten op zoek gaat naar iets over het Caribisch gebied moet hele goede ogen hebben… En dat is raar want velen hebben belangstelling voor dat gebied. Denk allereerst aan de mensen die een bijzondere band hebben met Suriname of de zes Caribische eilanden in het Koninkrijk. Of denk aan die vele anderen die om wat voor reden dan ook warme gevoelens koesteren voor bijvoorbeeld Cuba, Jamaica of Trinidad.

Een paar jaar geleden is de Wereldomroep wegbezuinigd, zodat er in het Caribisch gebied steeds minder van Nederland en het Nederlands te zien en te horen is. Nu staat in Nederland de leerstoel Caribische literatuur op de tocht, zodat we de auteurs van de Cariben straks nog minder goed zullen kennen. En dan maar mopperen dat de koninkrijksband steeds meer verbleekt…

Afijn, de brief is duidelijk! Kom dus in de benen en ga op zoek naar statiegeld en naar de bankbiljetten die u uitspaart door niet uit eten te gaan. Op deze website leest u wat u ermee moet doen!

Previous post

Steun voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba verlengd

Next post

Wat we vaak vergeten: 'the elephant in the room' - drs. Ron van der Veer

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.