Justitie en veiligheid

Rechter Bob Wit wint NJV-prijs

Om het jaar wordt de NJV-prijs toegekend aan een jurist die door werkzaamheden in de praktijk een bijzondere, vernieuwende bijdrage heeft geleverd aan de rechtsontwikkeling of rechtstoepassing in Nederland, Aruba, Curaçao, of Sint Maarten, of een persoonlijke inzet daarvoor heeft getoond, die maatschappelijk van bijzondere betekenis is. De NJV-prijs bestaat uit een beeldje en een geldbedrag.

De CCJ-rechters in vol ornaat, met rechtsboven mr. Jacob Wit. (foto: CCJ)

Het bestuur van de NJV laat zich adviseren door een jury, dit jaar wederom gevormd door Ernst Hirsch Ballin, Anita Vegter en Frank Kunneman. Het bestuur heeft overeenkomstig het unanieme advies van de jury de prijs toegekend aan mr. Jacob Wit (geb. 1952), rechter in het Caribbean Court of Justice te Trinidad en president van het Constitutioneel Gerechtshof van Sint Maarten, wegens zijn “langdurige en doeltreffende bijdragen aan vertrouwen in de rechtspraak in een turbulente omgeving.” Lees het juryrapport.

Prof. mr. Ernst Hirsch Ballin, voorzitter jury NJV-prijs, en met mr. Jacob Wit hebben voor u een video opgenomen. Klik hier om de video van Hirsch Ballin te starten en hier om de video van Wit te zien.

Juryvoorzitter prof. mr. Ernst Hirsch Ballin (foto: Ilvy Njiokiktjien, Nationaal Comité 4 en 5 mei)
Previous post

Curaçao zegt ja!

Next post

Voor ons aller veiligheid: versterk de Koninkrijksrelaties - AIV

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.