Onderwijs en JeugdSpeciale gebeurtenissen

Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven 25 juli 2009 bij opening Koninkrijksspelen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven wonen zaterdag 25 juli op Aruba het openingsprogramma bij van de Koninkrijksspelen 2009. De openingshandeling wordt door Prinses Margriet verricht.

De Koninkrijksspelen is een sportevenement dat wordt gehouden voor jongeren van de drie landen van het Koninkrijk der Nederlanden. Naast de sportieve strijd hebben de spelen tot doel wederzijds begrip en respect te ontwikkelen en stimuleren tussen de Nederlandse, Antilliaanse en Arubaanse jeugd. De Koninkrijksspelen worden eenmaal in de twee jaar georganiseerd.

Tijdens het verblijf op Aruba zullen Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven ook een aantal andere bezoeken afleggen. Prinses Margriet verricht op zondag 26 juli de opening van het bezoekerscentrum van het Arikok Nationaal Park. Diezelfde dag opent de Prinses ook het nieuwe Archeologisch Museum Aruba in Oranjestad en aansluitend woont het Paar een cultureel optreden bij.

Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven zijn op maandag 27 juli aanwezig bij de slotmanifestatie van de zogeheten Kroonjuwelen, een tweejaarlijkse culturele uitwisseling tussen Aruba, de Nederlandse Antillen en Nederland.

Op dinsdag 28 juli brengt Prinses Margriet een bezoek aan het Rode Kruis Aruba. De heer Van Vollenhoven heeft die dag, als voorzitter van het Comité Koninkrijksrelaties, besprekingen over de samenwerking tussen maatschappelijke instellingen binnen het Koninkrijk.

De heer Van Vollenhoven bezoekt woensdag 29 juli en donderdag 30 juli Saba en St. Eustatius in het kader van zijn voorzitterschap van het Comité Koninkrijksrelaties en zal daar onder meer twee koninkrijkscomplimenten uitreiken aan maatschappelijke instellingen die gedurende vele jaren op positieve wijze samenwerken met een zelfde organisatie in Nederland.

Bron: © RVD

Previous post

Rode Kruis: deskundig, enthousiast en overal

Next post

Toespraak Prof. Mr. Jaime M. Saleh

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties