Overheid en politiek

Paul Comenencia naar Raad van State

Het zoemt al een tijdje door Den Haag, maar zojuist werd het door de RVD formeel aangekondigd: Paul Comenencia zal eind augustus lid worden van de Raad van State en als staatsraad voor Curaçao bijdragen aan de advisering in koninkrijksaangelegenheden.

De heer Comenencia (1960) is voorgedragen door de regering van Curaçao en lijkt gelet op zijn ervaring een logische keus: eerder was hij in Den Haag gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen en in Rio de Janeiro consul-generaal van het Koninkrijk der Nederlanden. Nu werkt Comenencia als adviseur voor de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. Hij woont alweer enkele jaren in Nederland en stond onlangs op de kandidatenlijst van D66 voor de Eerste Kamer.

De Caribische landen van het Koninkrijk mogen elk een lid van de Raad van State voordragen. Voor Aruba is eind vorig jaar Mildred Schwengle aangetreden op de Haagse Kneuterdijk.

Media op Sint Maarten meldden eerder al dat in het najaar Maria van der Sluijs-Plantz zal worden benoemd, maar bevestiging door de RVD van dat bericht is er nog niet.

In elk geval is het goed dat Caribische inzichten worden meegewogen bij het werk van de Raad van State als belangrijkste adviseur van regering en parlement inzake wetgeving en bestuur.

Paul Comenencia: pabien en veel succes!!

Paul Comenencia tussen bestuursleden en adviseurs van WeConnect, een stichting waarvan hij voorzitter is.

Previous post

Kustwacht Bovenwinden nog niet op orde

Next post

Voortgang gevangenis Point Blanche? Geen!

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.