Speciale gebeurtenissen

Panter op Curaçao?

Er zou ook volgens de Amigoe van 27 februari 2016 al enige tijd een panter rondlopen in de omgeving van Bándabou. Het is echter nog erg onduidelijk of het beest nou wel of niet bestaat.

Enkele bewoners van Bándabou (het landelijk gebied van het eiland) hebben aangegeven het te hebben gezien. Volgens Stanley Ignacio van ‘Mundu di Animal’ zijn de bewoners bezorgd en willen ze dat er wordt ingegrepen. Hij wil met een helikopter op zoek gaan naar het beest. De kans om het dier dan te vinden is volgens experts echter zeer klein.

Sinds vorig jaar al doen hardnekkige geruchten de ronde dat er een panter rondloopt in de omgeving van Bándabou. Ignacio heeft bij Boka Patrick voetsporen gezien. Hij geloofde eerst niet in het bestaan van de panter, maar na verschillende meldingen en het zien van de sporen is hij van mening veranderd. Hij heeft aangegeven dat hij op zoek wil gaan naar dit beest. Verder zegt hij dat eerst werd gemeld dat de panter zwart is, maar nu hebben mensen het ook over een beige of bruin dier.

Ook geeft Ignacio aan dat kampeergroepen hem hebben benaderd, omdat ze niet meer durven te kamperen uit angst dat ze aangevallen worden. Op Facebook hebben bewoners van Bándabou ook hun zorgen geuit.

Terence Ching van Stichting Uniek Curaçao en zijn collega’s zijn echter van mening dat er geen panter op Bándabou rondloopt. Zij gaan vaak kamperen en tot op heden hebben ze het beest niet gezien. Ching en zijn collega’s zijn ook vaak in het veld en zijn geen duidelijke sporen tegengekomen.

Nederland had een paar jaar terug poema en Curaçao nu een panter. In beide gevallen zou het heel goed een aap kunnen zijn, maar dan een broodje aap!

 

 

Previous post

Fascinerende geschiedenis, inspirerende natuur

Next post

Curacao's Great Natural Diversity

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zestien + 16 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.