Overheid en politiekSamenwerking binnen het Koninkrijk

Op hoog bezoek!

Ongeveer dertig Caribische studenten hebben gisteren op uitnodiging van de stichting WeConnect een bezoek gebracht aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal in Den Haag.

Oud-DG Roborgh wijst aan en legt uit.

Met het oog op de verkiezingen van 15 maart werd de eerste van een door WeConnect geïnitieerde serie Caribische Collegetours in het hart van de Nederlandse democratie gehouden.

De studenten hebben op het Ministerie van OCW genoten van een masterclass Nederlandse politiek, mooi gepresenteerd door de op Curaçao geboren Renk Roborgh, voormalig directeur-generaal van OCW.

Zijn verhaal was volgens de studenten boeiend, persoonlijk en leerzaam. Ze stelden veel vragen en konden genieten van het práchtige uitzicht (met uitleg van Roborgh) vanuit de 142 meter hoge Hoftoren, alwaar het ministerie in is gevestigd.

Dit bezoek alleen al was een niet te onderschatten ervaring: veel van de studenten waren nog nooit binnen geweest in een ministerie. En met een inspirerende en positieve topambtenaar praat je ook niet elke dag.

Maar het werd nog mooier: in de Kamer werden de studenten vervolgens ontvangen door het Tweede Kamerlid Amma Assante (PvdA) en door oud-Kamerlid Tanja Jadnanansing, nu werkzaam in het onderwijs. Gezeten aan een fraaie ronde tafel werden de bezoekers getrakteerd op anderhalf uur inspiratie, ‘empowerment’, aanmoediging en advies. De dames werden overspoeld met vragen; over carrière maken, de juiste studie kiezen, het politieke bedrijf, de verkiezingen, discriminatie en “de beste versie van jezelf zijn” (aldus Tanja Jadnanansing.)

Twintig pizza’s later en twee uur verder wandelde men in high spirits het Kamergebouw uit.

Dank aan Tanja Fraai en haar team van de stichting WeConnect voor de foto’s en bovenal de organisatie!

Enthousiast en nieuwsgierig, precies zoals studenten moeten zijn!

Previous post

Voor tijdens de winterslaap...

Next post

Dubbelspel volgende week in première in Rotterdam

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 + drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.