Economie en werk

Oogst is begonnen!

Liefhebbers van een goed glas moeten nog even geduld hebben, maar de Chateau Hato is echt in aantocht:

Langzaam zijn we begonnen met de eerste oogst van onze wijngaard.  Dinsdag 6 oktober is de Sauvignon Blanc eraf gehaald. Deze waren al goed rijp.  Vrijdag 9 oktober een gedeelte van de Tempranillo geoogst. Deze waren ook rijp met een oechsle waarde van 85 tot 95 graden. Dit is een graadmeter waar we het suikergehalte mee meten. 85 tot 95 graden oechsle wil zeggen dat we hiervan een wijn kunnen maken met 12,5 a 13 % alcohol. Dat belooft wat!

De druiven zijn eerst naar de vriezeropslag gegaan. Daar kunnen ze wachten tot alles geoogst is en met het wijnmaakproces begonnen kan worden.

Het is een gegeven dat in de tropen niet alles tegelijk rijp is in 1 rij. We zullen dus de rijen die we nu geoogst hebben ook volgende week en de we(e)k(en) erna nog door moeten lopen om te oogsten.
Dit is onze eerste jaar en we zitten nog in een testfase. We hebben 11 verschillende rassen geplant die niet allemaal tegelijk rijp zijn.  De Tempranillo heeft ook nog een extra persoonlijke kwaliteitsselectie gehad, de eerste wijn van Curaçaose bodem moet natuurlijk wel van topkwaliteit worden. Wij doen er alles aan!

Het rijpingsproces op Curaçao gaat nog sneller dan verwacht. Deze druivenstokken zijn in juli gesnoeid en kunnen dus na kleine 4 maanden al geoogst worden. Als je je bedenkt dat in Nederland bijvoorbeeld de druivenplanten in april/mei beginnen uit te lopen en in Oktober worden geoogst (6 a 7 maanden). In Frankrijk en Italië duurt dat proces ongeveer 5 maanden.

bron: curacaowine.com

Previous post

verbondenheid en vertrouwen - Ron Gomes Casseres

Next post

CITRO en KNRM hechte partners

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 + 14 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.