Cultuur

‘One Kingdom, One Love’ op zomertournee

Stichting WeConnect organiseert deze zomer een tour langs Amsterdam, Rotterdam en Den Haag met de documentaire ‘One Kingdom, One Love’. De documentaire schetst een beeld van seksuele diversiteit in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Verschillende Curaçaoenaars, Arubanen, Bonairianen, Sintmaartenaren en Sabanen vertellen hoe het is om anders te zijn in een maatschappij met een dominante machocultuur.

Verbinding

WeConnect organiseert de filmtour in samenwerking met Antilliaanse en Arubaanse lokale partners en gemeenten in de drie Nederlandse steden om zo de eigen mensen te bereiken. WeConnect voorzitter Paul Comenencia: “Onze stichting heeft een verbindende rol, zeker als het om onderwerpen gaat die verschillend beleefd worden in de verschillende delen van het Koninkrijk en dus gevoelig liggen. Het gaat om de ontmoeting.”

Debat

‘One Kingdom, One Love’ is op vrijwel alle Caribisch-Nederlandse eilanden met succes vertoond. Centraal staan de LHBT-activisten die ieder hun strijd voeren om zichzelf te kunnen zijn. Na elke vertoning is er een debat waarin het publiek wordt uitgenodigd om mee te praten. Regisseur Sebas Kes is bij alle vertoningen aanwezig, op zoek naar de dialoog.

Vertoningen

De kick-off van de tour is woensdag 6 juli in Amsterdam, de stad waar vorige zomer de kleurrijke Koninkrijksboot meevoer tijdens de Amsterdam Gay Pride. Vertoning van ‘One Kingdom, One Love’ volgt op 21 juli in Rotterdam en 21 september in Den Haag. In totaal zijn er acht vertoningen die dankzij diverse sponsors gratis toegankelijk zijn. Het volledige programma staat op www.onekingdom.nl

(bron: WeConnect)

 

Previous post

Universiteiten en hogescholen maken samen boeiend lespakket over mensenrechten en slavernij

Next post

Tropische beelden vervelen nooit!

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zes + acht =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.