Onderwijs en Jeugd

nieuw KYP in de steigers

In 2014 was het een bijzonder inspirerend onderdeel van de viering van 200 jaar Koninkrijk: het allereerste Koninkrijksjeugdparlement (Kingdom Youth Parliament, KYP) op Sint Maarten. Eén van de afspraken die de jongeren zelf maakten was om het KYP een permanent karakter te geven: het is belangrijk dat jongeren blijven nadenken en meepraten over de toekomst van ons Koninkrijk; en vervolgens ook meedoen om hun idealen daadwerkelijk en gezamenlijk uit te voeren.

Twee jaar later is men begonnen aan de organisatie van een nieuwe cyclus met (deels) nieuwe jongeren en als hoogtepunt een debatweek eind dit jaar  op Aruba. Er moet nog veel gebeuren en er is ook nog veel geld nodig, maar gastland Aruba is zeer enthousiast er een bijzondere week van te maken.

Dinsdagavond bespraken Minister-president Mike Eman en inkomend KYP-voorzitter Marifer Aguirre Broca alle plannen tijdens een politieke jongerenbijeenkomst in Den Haag. En dat leidde in elk geval tot bovenstaand fraaie portret gemaakt door Nico van der Ven.

Over een paar weken dus hopelijk meer nieuws over het KYP 2016!

Zo was het op Sint Maarten en wordt het dus hopelijk weer op Aruba

Zo was het op Sint Maarten en wordt het dus hopelijk weer op Aruba: one happy Kingdom!

 

Previous post

Pietermaai is ook mooi!

Next post

Fascinerende geschiedenis, inspirerende natuur

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.