Justitie en veiligheid

Niemand staat boven de wet: Jamaloodin aangehouden

Eén van de kenmerken van een democratische rechtsstaat is dat niemand boven de wet staat en dat aanklagers (het Openbaar Ministerie) zonder aanziens des persoons verdachten van strafbare feiten voor een onafhankelijke rechter brengen om te oordelen over schuld of onschuld. Op dit moment heb ik dus geen oordeel over oud-minister George Jamaloodin. Hij is immers nog niet veroordeeld.

Ooit was Jamaloodin namens de MFK (van de inmiddels voor fraude en corruptie veroordeelde Gerrit Schotte) minister van Financiën; tegenwoordig is hij maar liefst vier maal verdachte van ernstige misdrijven, te weten in de zaken Maximus, Bientu, Germanium en Divi Divi.

Na maanden ondergedoken te zijn geweest in Venezuela, werd verdachte Jamaloodin vrijdag door de autoriteiten aldaar aangehouden. De arrestatie vond plaats op verzoek van het Openbaar Ministerie op Curaçao.

Geen oordeel nu over dus over verdachte Jamaloodin. Wel een positief oordeel over de werking van de rechtsstaat op Curaçao: fijn dat niemand boven de wet staat, ook niet oud-ministers die zich verstoppen in buurland Venezuela.

Lees hier wat het Antilliaans Dagblad over de zaak schrijft.

Previous post

Derek Walcott overleden

Next post

Hoe gaan we om met de zwaksten?

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.