Volksgezondheid, natuur en milieu

Natuurorganisaties werken tien jaar samen

De ‘Dutch Caribbean Nature Alliance’ (DCNA) vierde deze week op Curaçao haar tienjarig bestaan met onder meer een lunch voor vertegenwoordigers van diverse natuurorganisaties en enkele bijzondere gasten, waaronder de Gouverneurs van Curaçao en Sint Maarten, de Statenvoorzitters van Curaçao en Aruba, de Curaçaose ministers mevrouw Larmonie-Cecilia en mevrouw Camelia-Römer, de Rijksvertegenwoordiger voor Bonaire, Saba en Sint Eustatius, de Commandant Zeemacht in het Caribisch gebied en de Vertegenwoordiger van Nederland te Willemstad.

DCNA is een samenwerkingsverband van organisaties op alle zes eilanden, zoals Carmabi op Curaçao, AriKok op Aruba, Stinapa op Bonaire, de Sint Maarten Nature Foundation, Stenapa op Sint Eustatius en de Saba Conservation Foundation. Door expertise te bundelen, ervaringen uit te wisselen en samen projecten te doen wil DCNA bijdragen aan een effectievere bescherming van de unieke natuurlijke schoonheid van onze eilanden.

De aanwezigen kregen tijdens de lunch in hotel Sunscape uitgelegd hoe DCNA de afgelopen tien jaren heeft gewerkt en wat de plannen voor de toekomst zijn. Ook is het ‘Save our Sharks’ project toegelicht. In dit jongste DCNA-project werken de zes eilanden onderling en met Nederland samen om het koraalrif en de daar levende haaiensoorten beter te beschermen.

Natuurbeschermers en hun gasten tijdens de jubileum-lunch op Curaçao

Enkele natuurbeschermers en hun gasten tijdens de jubileum-lunch op Curaçao

bron: DCNA / 28 oktober 2015

Previous post

Isabella: pak samen armoede aan

Next post

Subsidie voor onderzoek door Caribische studenten

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.