Justitie en veiligheid

Minister van Defensie naar Aruba

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert brengt dinsdag en woensdag een werkbezoek  aan Aruba. Defensie, vertegenwoordigd door de Commandant Zeemacht in het Caribische Gebied, is een belangrijke veiligheidspartner op de eilanden van het Koninkrijk. De minister woont tijdens haar bezoek op Aruba een grote noodhulpoefening bij en zal daarnaast gesprekken voeren met de autoriteiten.

Dinsdag is zij te gast op marinierskazerne Savaneta en aan boord van het fregat Zr.Ms. De Zeven Provinciën waar op dat moment een scenario van het verlenen van noodhulp na een natuurramp wordt beoefend. Dit is een van de hoofdtaken van het ministerie van Defensie in het Caribisch Gebied. Zo bracht het ondersteuningsschip Zr.Ms. Pelikaan in september 2015 een grote hoeveelheid hulpgoederen en personeel naar Dominica om daar hulp te verlenen na de passage van tropische storm Erica.

Daarnaast is de marine zeer actief in het bestrijden van illegaal drugstransport in het Caribisch Gebied. Het afgelopen jaar hebben marineschepen het transport van maar liefst 11.500 kilo drugs tegen gehouden. Dat is gebeurd in nauwe samenwerking met de Kustwacht Caribisch Gebied en een multinationale drugsbestrijdingsorganisatie die opereert vanuit Key West, Florida.

Zr.Ms. De Zeven Provinciën

Minister Hennis zal spreken met de Arubaanse minister-president Mike Eman, de ministers van Justitie en Financiën en gouverneur Fredis Refunjol. Ook woont ze een demonstratie bij van het aanhouden van ontsnapte gevangenen, deze vindt plaats bij het Korrektie Instituut Aruba.

bron: Ministerie van Defensie / 25 januari 2016

Previous post

Verkeerde diagnoses door culturele bias

Next post

Minimumloon Saba omhoog

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vier × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.