Speciale gebeurtenissen

Milouska Meulens terug op het oude nest

We kennen haar al vijftien jaar als het gezicht van het Jeugdjournaal en het zal even wennen worden het zonder dat gezicht te moeten doen… Althans voor de kijkers van het Jeugdjournaal, want Milouska blijft gelukkig behouden voor de buis en komt gaat daarnaast ook aan de slag op de radio.
Milouska Meulens presenteert vanaf september samen met Menno Bentveld het VARA-programma Vroege Vogels op radio en tv. Milouska volgt Janine Abbring op.

Milouska Meulens (Curaçao, 1973) keert terug op het VARA-nest. Ze studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en begon haar loopbaan als stagiair bij VARA’s Middageditie. Daarna deed ze ervaring op bij de VARA-programma’s Bloed, Zweet en Tranen en ZEMBLA. Sinds 2000 werkt ze voor het Jeugdjournaal bij de NOS, sinds 2001 als presentator en verslaggever. In 2006 was ze ‘de mol’ in het tv-programma ‘Wie is de mol?’.

Milouska: ‘Ik vind het een grote eer om bij Vroege Vogels aan de slag te gaan. Het is een van de radioprogramma’s waar ik mee ben opgegroeid, want toen het nog helemaal niet zo hip was om bezig te zijn met natuur en milieu, zette ik als romantische tiener met wereldverbeterende ambities de wekker om naar Vroege Vogels te kunnen luisteren. En nu kan ik als volwassen journalist die ambitie om de wereld een beetje mooier te maken, realiseren.’

‘Bij de NOS heb ik een geweldige tijd gehad, waar ik heel dankbaar voor ben en waar ik met een enorm goed gevoel op terugkijk’, aldus Milouska. ‘Nu is het tijd om mijn vleugels nog verder uit te slaan, al keer ik in zekere zin weer terug op het oude vertrouwde VARA-nest.’

Robert Kievit, mediadirecteur BNN-VARA: ‘Natuur in Nederland is al decennia zeer belangrijk voor de VARA. Door te luisteren en te kijken naar Vroege Vogels Radio en TV, word je geconfronteerd met de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur. We zochten naar een sterke en bevlogen presentator, die zich persoonlijk betrokken voelt bij natuur en milieu. En we hebben haar gevonden: Milouska Meulens. De leefomgeving gaat haar echt aan het hart. Vanuit die betrokkenheid zal ze ook als maker aan het programma verbonden zijn. We zijn enorm blij met de komst van Milouska als nieuwe presentator van Vroege Vogels Radio en TV.’

Het natuur- en milieuprogramma Vroege Vogels is wekelijks te beluisteren op de zondagochtend van zeven tot tien op NPO Radio 1. Het is inmiddels één van de langst bestaande en best beluisterde programma’s op de zender. Vanaf 1 september 2015 is Vroege Vogels ook weer op tv te zien, wekelijks op dinsdag op NPO 2.

Milouska is behalve een uitmuntend journalist en tv-presentator ook een gewaardeerd lid van het Comité Koninkrijksrelaties. Namens ons allemaal wens ik haar een fantastische tijd bij Vroege Vogels!!

Previous post

Venezuela, een tikkende tijdbom aan de grens van ons Koninkrijk

Next post

George Maduro verdient een jaarlijkse herdenking

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twintig − 19 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.