Overheid en politiek

Kansloze missie…

Het Antilliaans Dagblad gaat in op het voornemen van ‘de nieuwe meerderheid’ in de Staten van Curaçao om een bezoek aan Den Haag te brengen om daar met de rijksministerraad te overleggen over uitstel van de voor 28 april geplande Statenverkiezingen. Lees hier het bericht.

Alle waarnemers op en rond het Binnenhof spreken van een kansloze missie. Constitutioneel hebben Gouverneur en (demissionair) kabinet juist gehandeld door nieuwe verkiezingen uit te schrijven en politiek is er in Nederland niemand die een delegatie onder leiding van de voor fraude veroordeelde Gerrit Schotte inhoudelijk serieus neemt.

Triest is dat zo een dienstreis van zeven Statenleden en (minstens) drie ambtenaren en/of juristen de gemeenschap van Curaçao heel veel geld gaat kosten. Men zal business class vliegen en in de beste hotels logeren etc. Al met al kost zo een ‘werk’bezoek al snel minstens EUR 40.000 ofwel ongeveer ANG 100.000! En dan gaan we er nog even van uit dat de meereizende ondersteuners niet ook nog eens apart honorarium in rekening brengen…

Met al dat geld kunnen diverse stichtingen of verenigingen op het eiland heel veel nuttig werk doen. Hopelijk houdt de Curaçaose kiezer op 28 april dit soort dingen ook in het achterhoofd.

Previous post

Naar Japan!!

Next post

De eilanden doen!!

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 − 6 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.