Volksgezondheid, natuur en milieu

Jörgen Raymann: stem op Saba!

Dertien natuurgebieden strijden om de titel ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Cabaretier en bekende Nederlander Jörgen Raymann is onder de indruk: “Als je het lijstje met natuurgebieden langsloopt, dan besef je hoe mooi en afwisselend ons land is. Of ik al weet op welke drie gebieden ik ga stemmen? Nee, nog niet helemaal. Eentje weet ik al wel zeker: Saba!”

Jörgen vertelt dat hij eerder dit jaar voor het eerst op Saba was en hoe adembenemend mooi het daar is. “Ik was er als ambassadeur van de Dutch Caribbean Nature Alliance ter promotie van een project dat zich met steun van de Nationale Postcode Loterij richt op de bescherming van haaien en het koraalrif: Save Our Sharks.

Meteen besloot ik binnenkort nog een keer naar Saba te gaan, maar dan op vakantie. Het is gewoon ongelooflijk mooi en puur, met ongeschonden tropisch regenwoud, ongerepte koraalriffen en alles wat daar allemaal bij hoort. Liefde op het eerste gezicht!!”

En ook de bewoners zijn speciaal: “Op Saba wonen slechts 1600 mensen en bezoekers zijn er meer dan welkom. Je zet er je auto niet op slot en laat je hotelkamer open: een vreedzaam paradijs op aarde.”

De verkiezing gaat in de eerste plaats om de eer, maar er is ook een geldprijs te winnen en juist dat is voor Saba belangrijk, zegt Raymann: “Natuurbeheer kost veel geld en Saba is geen rijk eiland. Die 300.000 euro maakt juist daar een enorm verschil: er kunnen bijvoorbeeld extra parkwachters worden ingezet, die ervoor zorgen dat de natuur beschermd blijft. En er kan meer voorlichting worden gegeven aan de lokale bevolking over het belang van de natuur.”

Jörgen Raymann hoopt dat velen net als hij zullen stemmen op Saba. Iedereen kan tot 31 oktober 2016 meestemmen via www.mooistenatuurgebied.nl

persbericht van DCNA / 17 oktober 2016

Nog een foto van het bezoek van Jorgen Raymann aan kleurrijk Saba tgv Sharkweek 2016

Nog een foto van het bezoek van Jorgen Raymann aan kleurrijk Saba tgv Sharkweek 2016

Previous post

Saba de mooiste!

Next post

De Antillen wegdoen? Dat gaat zo maar niet! | Sheila Sitalsing

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 + 10 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.