Samenwerking binnen het Koninkrijk

Inventarisatie samenwerkingsverbanden binnen het Koninkrijk – wat doet u?

Waarde mede-koninkrijksburger!

Het Comité Koninkrijksrelaties van prof. mr. Pieter van Vollenhoven beoogt allerhande maatschappelijke samenwerkingsverbanden binnen het Koninkrijk te inventariseren en stimuleren en wil daarnaast ook kansrijke nieuwe partners bij elkaar brengen.

Ik roep namens de heer Van Vollenhoven uw hulp in voor het vervolmaken van een grondige inventarisatie: wat bestaat er al op dit moment? Veel haalt de krant, maar andere waardevolle zaken dreigen wel eens uit beeld te raken (vooral als het goed gaat).

Waar gaat het over? Maatschappelijke samenwerking is een breed begrip. Het gaat om de samenwerking tussen burgers en hun maatschappelijke organisaties (stichtingen en verenigingen), maar ook tussen publieke organisaties met een maatschappelijke taak, zoals de politie, de brandweer, burgerlijke stand of vuilnisophaaldienst.

Feitelijk gaat het om samenwerking tussen professionele uitvoerders. Daarmee kan het dus gaan om ziekenhuizen, scholen, culturele instellingen, sportclubs, musea, jongerenorganisaties, vakbonden, werkgeversorganisaties, milieubeweging, clubs als de Rotary of Lions, maar ook over de al genoemde politiekorpsen, ambulancediensten, brandweerkorpsen of havendiensten. En over al die verschillende soorten instellingen die ik ben vergeten…

Het gaat dus niet over private ondernemers als KLM of Albert Heijn die investeringen doen. En evenmin gaat het om de uitwisseling van departementale beleidsambtenaren, hoe belangrijk natuurlijk deze vormen van samenwerking vaak ook zijn.

De samenwerking die ik wil achterhalen is de samenwerking tussen twee of meer organisaties (waarvan eentje in Nederland), die al meer dan twee jaar samenwerken. Hen wil ik nogal wat inhoudelijke vragen stellen om lessen te kunnen trekken en om een inhoudelijk overzicht te kunnen maken, maar eerst moet ik ze vinden. En daarvoor hoop ik op uw hulp.

Via uw werk of anderszins heeft u een goed beeld op wat er leeft op/in uw (ei)land. Vraag is dus om even na te denken en rond te vragen wie er in uw omgeving met een organisatie in Nederland samenwerkt. Geef die namen aan mij door en ik zal betrokkenen benaderen.

Ik hoop dat u zelf even wilt gaan zitten voor deze vraag. En dat u de vraag ook wilt doorsturen aan andere ‘mede-koninkrijksburgers’, zodat ik rond april 2012 met een naar ik hoop aansprekende publicatie een totaalbeeld kan presenteren.

Ik kijk uit naar uw reactie! Veel dank alvast, masha danki, thanks very much!!

 Ron van der Veer

 (secretaris Comité Koninkrijksrelaties,

Tel. +31618308231)

 

Previous post

'200 jaar Koninkrijk der Nederlanden': vrijheid?

Next post

Nationaal Comité presenteert opzet viering 200 jaar Koninkrijk

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

3 Comments

 1. 11 oktober 2011 at 15:12

  Dag Marion,

  hartelijk dank voor je reactie. Kiddocs is inderdaad een goed voorbeeld van een mooi en duurzaam samenwerkingsverband! Voor geinteresseerden: over dit initiatief is op deze site meer te lezen onder het kopje ‘wat gebeurt er al? ‘. Marion, je kunt Ron van der Veer en het Comité bereiken op het e-mailadres comitekoninkrijksrelaties@casema.nl. Dank voor je input en groeten,

  Wendele van der Wiele

 2. 11 oktober 2011 at 15:03

  Verzoek om emailadres van de heer Ron van der Veer om hem te kunnen berichten

 3. […] Waarde mede-koninkrijksburger! Het Comité Koninkrijksrelaties van prof. mr. Pieter van Vollenhoven beoogt allerhande maatschappelijke samenwerkingsverbanden binnen het Koninkrijk te inventariseren en stimuleren en wil daarnaast ook kansrijke nieuwe partners bij elkaar brengen Lees Origineel hier: Inventarisatie samenwerkingsverbanden binnen het Koninkrijk – wat doet u? […]