Speciale gebeurtenissen

Huisorde van Oranje voor Herman George

De meest Koninklijke van alle Koninklijke onderscheidingen is volgens kenners het Erekruis van de Huisorde van Oranje, want de Koning bepaalt helemaal zelf wie deze onderscheiding krijgt.

Tot grote verrassing van de gedecoreerde viel de eer ditmaal te beurt aan Herman George, gisteren te Willemstad. De RVD bracht het vandaag aldus in een persbericht:

“Zijne Majesteit de Koning heeft bij Koninklijke Beschikking van 15 juni 2018 het Erekruis van de Huisorde van Oranje toegekend aan de heer ir. H. George. De heer George was jarenlang in verschillende maatschappelijke functies betrokken bij de ontwikkeling van Curaçao tot een autonoom land binnen het Koninkrijk.

Ook maakte hij zich als directeur van het Monumentenfonds sterk voor het behoud van monumentaal erfgoed en had hij een actieve rol bij het organiseren en voorbereiden van bezoeken van leden van het Koninklijk Huis.

De versierselen zijn hem op zondag 1 juli 2018 uitgereikt.”

(RVD/2 juli 2018)

Het Comité Koninkrijksrelaties feliciteert Herman George met deze bijzondere (en zeer verdiende) blijk van waardering voor al datgene wat hij de afgelopen decennia voor het Koninkrijk en het Koninklijk Huis heeft gedaan en nog steeds doet!! Pabien!!

De Gouverneur, de Koning, de heer George en de Koningin

Previous post

Izaline: Gracias a la Vida!

Next post

Veel te leren over slavernij

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.