Cultuur

Het huis dat nooit af is: een rondleiding door Tirzo zelf!

Eerder al vroegen wij hier aandacht voor de expositie van de bijzondere kunstenaar Tirzo Martha in Apeldoorn: Het huis dat nooit af is.

Inmiddels is het CODA-museum weer een beetje open en kan men dus zelf gaan kijken (tot 6 december). Maar voor velen is het nog steeds lastig of een beetje eng om te reizen en de capaciteit van het museum is bovendien beperkt.

Goed idee dus om (ook) een online-rondleiding van Tirzo Martha zelf te krijgen. Zowel om de werken op die manier toch te kunnen zien (al is het maar kort), maar vooral ook om van de maker te horen wat hem drijft en welke gedachten hij heeft bij zijn kunst.

Voor veel mensen geldt dat ze aanvankelijk een beetje moeten wennen aan het werk van Martha: kan een autoband op een wc-pot geflankeerd door wat betonblokken of een emmer eigenlijk wel kunst zijn?

Het antwoord is zonder enige twijfel ja, maar het komen tot dat inzicht vraagt onder meer nieuwsgierigheid en een open blik bij de kijker. Dit leuke filmpje helpt daarbij!

Meer info over de tentoonstelling en zijn maker vindt u hier.

Kunstenaar Tirzo Martha, Comité-secretaris Ron van der Veer samen met de door Martha voor zijn hele oeuvre in 2019 gewonnen prestigieuze prijs: de Wilhelmina-ring

Previous post

Lege zaal voor Izaline...

Next post

Jongeren aan het woord

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

1 Comment

  1. 17 april 2021 at 11:07

    Goed werk

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

elf − vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.