Onderwijs en Jeugd

Help Amigoal helpen!

Het Comité is onlangs benaderd door Marianne de Jong met de vraag of wij aandacht willen schenken aan haar stichting Amigoal. Dat doen we graag, omdat we menen dat de koninkrijksbanden vooral baat hebben bij samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en burgers, kortom de ‘civil society’. Het woord is aan Amigoal!

Amigoal verbindt door activiteiten

De nieuwe stichting Amigoal richt zich sinds de zomer op het organiseren van activiteiten in het Caribische deel van Nederland. Gezondheid, sport en onderwijs zijn de centrale thema’s van de projectie die de vrijwilligers van Amigoal organiseren in nauw contact en overleg met lokale spelers.

Nederland is welvarend en Amigoal wil iets van deze rijkdom en van de kansen die wij hier hebben overbrengen naar het Caribische deel van Nederland. Vanuit die gedachte is Marianne de Jong begonnen en heeft zij haar netwerk geactiveerd. Steeds meer partijen tonen interesse en willen hun steentje bijdragen.

“Wij werken met en voor alle generaties op de eilanden. We willen de jongeren uit de vicieuze cirkel te halen die leidt tot armoede en ontsporing. Dat doen we door middel van sport, lifestyleprogramma’s en onderwijs. We doen dat niet eenmalig maar zorgen dat onze projecten lokaal geborgd worden en gesteund door lokale vertegenwoordigers. Naast de jonge generatie is er ook aandacht voor volwassenen en ouderen. Zij zijn de rolmodellen voor de jeugd. Amigoal ondersteunt hen in het versterken van hun levenssituatie. Zo kunnen zij nog beter het goede voorbeeld zijn voor de generaties die na hen komen.”

Marianne de Jong

In de opstartfase van Amigoal verdiepen we de contacten die er zijn. Het lokale netwerk is cruciaal voor het slagen van de projecten. Omdat in deze roerige tijd het lastig is om ter plaatse te zijn, wordt veel overleg online gevoerd en is er tijd om de projecten goed vorm te geven. Alle activiteiten en projecten staan in het teken van groei en kansen.

Amigoal werkt met vrijwilligers die hun sporen verdiend hebben in hun eigen vakgebied. De kennis die zij meebrengen staan garant voor de hoge kwaliteit die wij nastreven in onze projecten. De komende periode richten wij ons op fundraising en het opbouwen van een groot netwerk aan vrijwilligers die onze doelen ondersteunen. Zo groeien wij naar een organisatie die een rol gaat spelen in de toekomst van de jongeren in het Caribisch gebied.

Over Marianne de Jong:

Marianne is opgeleid als IC verpleegkundige en bedrijfskundige en al van jong af aan actief op gebied van vrijwilligers werk.

Afgelopen 20 jaar in commerciele internationale organsiaties gewerkt op gebied van Zorg en Informatie technologie. Daar ben ik ruim 10 jaar geleden actief geraakt op de Carribische eilanden en heb daar zodoende met eigen ogen de situatie aanschouwd en heeft  dit initiatief zich ontwikkelt.

Momenteel ben ik werkzaam UMC Utrecht en voer als  ZZP’er consultancy, business development, interim management opdrachten uit in zorg en IT omgevingen en ben bestuurslid bij een patienten vereniging NVHP.

Het meest mooie wat me is overkomen is dat ik moeder ben van vier geweldige kinderen en bereid te delen of dat nu materieel is of financieel maar vooral het delen van geluk staat boeven aan. Daarnaast ben ik een samenwerker en geloof stellig dat je samen meer bereikt. Ik heb mijn hart hieraan gegevens en stop hier mijn energie en passie in voor mijn vrienden met en voor wie ik een doel wil bereiken: AMIGOAL

U vindt meer info over de stichting via www.amigoal.nl en mevrouw De Jong is per email te bereiken via m.dejong@amigoal.nl

Previous post

Ta mi hendenan!

Next post

Kustwacht nog beter

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

13 − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.