Economie en werkSamenwerking binnen het Koninkrijk

Havens Amsterdam en Aruba: samen in zee

Havenbedrijf Amsterdam N.V. (Port of Amsterdam) heeft met de Arubaanse regering een Memorandum of Understanding ondertekend om verdere samenwerking mogelijkheden te onderzoeken. Deze MoU werd ondertekend door Dertje Meijer, president-directeur van Havenbedrijf Amsterdam en de minister-president van Aruba Mike Eman.

Aruba heeft een aantrekkelijk ontwikkelings- en vestigingsklimaat. Twee belangrijke economische pijlers van Aruba zijn de logistiek en de toeristische industrie. Circa één miljoen cruisegasten bezoeken per jaar Aruba. Port of Amsterdam International, onderdeel van Havenbedrijf Amsterdam, is gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van modernisering van haven infrastructuur op duurzame wijze en zal samen met Aruba Port Autorithiy (APA) de samenwerkingsmogelijkheden onderzoeken.

Think Global, Act Local

Met de MOU is de intentie vastgelegd om samenwerkingsgelijkheden tussen Havenbedrijf Amsterdam en Aruba verder te onderzoeken en te verkennen. Onder het motto port of partnership wil Havenbedrijf Amsterdam kijken waar Aruba behoefte aan heeft en waar zij een rol bij kan spelen. Havenbedrijf Amsterdam president-directeur Dertje Meijer: “Think global, act local is hierbij de leidraad. Aruba ligt strategisch heel gunstig. Dit in combinatie met een goed ontwikkelings- en vestigingsklimaat maakt het land heel aantrekkelijk voor toeristen en internationale investeerders”. De minister-president van Aruba Mike Eman juicht dit soort samenwerkingen toe die passen in zijn visie voor een sociaal en economisch veerkrachtig Aruba dat de gezondheid, geluk en welzijn van de burgers zal verbeteren.

Over Havenbedrijf Amsterdam:

De Amsterdamse haven is de vierde haven van West-Europa en groot in de overslag en verwerking van energieproducten. Het Noordzeekanaalgebied sloeg in 2014 ruim 97 miljoen ton goederen over waarvan circa 80 miljoen ton in de haven van Amsterdam. In de havenregio werken in totaal 60.000 mensen bij bedrijven in de haven of haven gerelateerde bedrijven. Daarvan werken zo’n 34.000 mensen in Amsterdam. Havenbedrijf Amsterdam NV heeft de ambitie om op een duurzame en innovatieve manier waarde toe te voegen voor klanten en omgeving. Het havenbedrijf stimuleert groei bij bedrijven, waarbij zorgvuldig met beschikbare ruimte en kwaliteit van water, bodem en lucht wordt omgegaan. Als Port of partnerships  werkt het  Havenbedrijf Amsterdam intensief samen met partners in het bedrijfsleven, stad en regio.

(bron: Havenbedrijf Amsterdam)

Previous post

Warm welkom bij Raad van State

Next post

Wanbetalers opgelet!

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 − 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.