Speciale gebeurtenissen

Happy Hour!!

In Nederland is het al een paar jaar helemaal hip: de borrel met collega’s en vrienden op vrijdagmiddag (of donderdagmiddag… of allebei…) om de week af te sluiten en de start van het weekend te vieren.

Op de eilanden bestaat deze goede gewoonte al veel langer. En je hoeft niet te wachten tot het einde van de week: ook het einde van een werkdag kan reden zijn het glas te heffen! Het heffen van een leeg glas is natuurlijk een beetje saai: er moet iets in. De logische vraag is dan: wat?

Allereerst een misverstand: er hoeft niet per se alcohol in dat glas. Een ijskoude club soda met wat citroen of limoen is ook een feestje en in elk geval een aanrader om het borreluur mee te beginnen.

Bottle of Amstel Bright.jpg
(foto: Markku Kostense – wikiportret.nl)

Mensen die uiteindelijk nog met de auto naar elders willen rijden, krijgen het wijze (en indringende) advies om het bij dat drankje te houden.

En de overigen geef ik graag de wijze raad om in elk geval ook veel water te drinken en wat kleins te eten. Daarmee hou je het de hele avond en ook de volgende ochtend gezellig!

Na een paar glazen bruisend water beginnen de meeste borrelgangers aan een biertje of een glaasje wijn.

Voor beide drankjes is in de tropen veel te zeggen! Wat bier betreft is Amstel Bright een aanhoudend succes (vergeet het citroentje niet in de flessenhals!) en de ideale wijn voor het Caribische borreluur is natuurlijk een goed gekoeld glas wit of rosé.

Opmerkelijk dat Amstel Bright aanvankelijk in Nederland nauwelijks te verkopen was. Inmiddels gaat die verkoop een stuk beter en waarschijnlijk hebben de vele Europese Nederlanders tijdens een vakantie op de ABC-eilanden ontdekt hoe smakelijk zo een biertje kan zijn als de zon schijnt!

Maar de Cariben hebben meer te bieden dan water, bier en wijn. Natuurlijk hebben we het dan over de cocktails, die niet alleen zalig zijn om te drinken maar ook een feestje om naar te kijken! Wie kent ze niet: Piña Colada, Mojito, Daiquiri, Cuba Libre en vele vele andere…

Deze website heeft de recepten van maar liefst dertien Caribische cocktails op een rijtje gezet. Bovenstaande ‘golden oldies’ staan erbij, maar ook enkele minder bekende. Als we er nou elke vrijdagmiddag twee proberen, dan kunnen we hopelijk over uiterlijk een week of zes weer aan de bar van ons eigen stamcafé onze favoriet bestellen!

Of toch maar gewoon een glas wijn…

Previous post

Enith Brigitha: heldin in de schaduw

Next post

Mooi geld: Aruba!

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

14 − acht =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.