Volksgezondheid, natuur en milieu

Groen licht voor natuureducatie aan kinderen in Nederlandse Cariben!

Den Haag, 28 april 2011 – Het Comité Koninkrijksrelaties van prof. mr. Pieter van Vollenhoven schenkt € 17.300 (Naf 45.970) aan de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en de Nederlandse natuurorganisatie IVN als bijdrage voor een naschools natuureducatieprogramma voor alle zes tot het Koninkrijk behorende Caribische eilanden.

Dit gezamenlijke project heeft twee doelstellingen: allereerst een betere afstemming van bestaande programma’s en daarnaast de ontwikkeling van een speciaal Caribisch Jeugd Natuur Programma “Kids for Nature”. Het projectplan bestaat onder meer uit het verzamelen van informatie over huidige buitenschoolse activiteiten, een Caribisch programma ontwikkelen met voorbeeldactiviteiten en materialen, het uitwisselen en trainen van personeel en het uitwisselen van JeugdClub-leden op de zes eilanden.
De Dutch Caribbean Nature Alliance, bestaande uit natuurorganisaties van de eilanden en Nederland, beseft dat  onderwijs in natuur één van de pijlers van het (natuurbehoud)werk is: de jeugd heeft immers de toekomst. Ter voorbereiding van het project heeft DCNA samen met IVN in oktober 2010 een workshop georganiseerd. De belangrijkste conclusie was, dat met zoveel overeenkomsten in naschoolse natuuractiviteiten, het goed zou zijn informatie en middelen te delen. De ontwikkeling van een gezamenlijk programma zal bovendien de effectiviteit van natuureducatie sterk vergroten.
Dankzij de inhoudelijke inzet van DCNA en IVN en met de steun van het Comité Koninkrijksrelaties zal een dergelijk programma over een jaar klaar zijn.
 

 

 

Previous post

Ziekenhuis Bonaire werkt samen met AMC en VUMC

Next post

Cadeau voor jarige CITRO

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties