Cultuur

Genieten van mw drs. G.D. Ostiana!

Als ik moet uitleggen waarom het Koninkrijk zo waardevol is, dan vertel ik graag over de culturele diversiteit die het oplevert.

Vaak gaat het dan over Caribisch-Nederlandse cultuur met een duidelijke Latijnse of Caribische invloed, zoals die van Yubi Kirindongo, José Maria Capricorne of Izaline Calister.

En dat is naar mijn stellige overtuiging genieten, want het onderscheidt ons in positieve zin van landen die cultureel gezien veel minder pluriform zijn, zoals bijvoorbeeld Denemarken of de landen nog verder weg in Scandinavië als Noorwegen of Zweden.

Maar er zijn natuurlijk ook Caribische Nederlanders die op hun culturele reis een niet-Latijns of niet-Caribisch pad kiezen. Althans nu niet, want je weet nooit hoe een kunstenaar zich in de toekomst ontwikkelt.

Giovanca is zo een voorbeeld: deze Amsterdamse Curaçaose (of is het andersom?) orthopedagoge zoekt haar eigen weg en terecht, hoewel er wel degelijk nu al duidelijk vele muzikale invloeden uit Curaçao in haar nog beginnende oeuvre aan te wijzen zijn. Voor haar geldt volgens velen: the best has yet to come!

‘On my way’ was haar eerste eigen werk dat (terecht) een hit werd. En nog steeds elke keer als ik het hoor, word ik er vrolijk van.

U hopelijk ook!

Previous post

Vlaggen in hele Koninkrijk halfstok

Next post

Djawoki: broodnodig radioprogramma

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.