Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum

februari 12 - mei 31

Onderstaande expositie zou in september 2020 worden gehouden, maar wordt uitgesteld vanwege de corona-crisis.

Een tentoonstelling over slavernij. Niet als een zwarte bladzijde die je kunt omslaan, maar als een onlosmakelijk onderdeel van onze geschiedenis. Een geschiedenis die minder ver achter ons ligt dan we denken: vier of vijf generaties terug in de tijd en je komt bij slaafgemaakten en slaveneigenaren. In 2020 presenteert het Rijksmuseum voor het eerst een tentoonstelling over dit onderwerp.

Met tentoonstellingen vertelt het Rijksmuseum verhalen die de dialoog stimuleren en verschillende perspectieven op de collectie bieden. Dit gebeurt door de collectie in een internationale context te plaatsen en ook door maatschappelijk relevante thema’s aan te snijden die tot nu toe onvoldoende belicht werden.

Slavernij is een wezenlijk onderdeel van de geschiedenis, een geschiedenis die ons allemaal aangaat. Door ons in de het slavernijverleden te verdiepen en er een completer beeld van te vormen, kunnen we de Nederlandse samenleving van vandaag beter begrijpen. Daarom organiseert het Rijksmuseum – het nationale museum voor kunst en geschiedenis – een tentoonstelling over slavernij.

(bron: www.rijksmuseum.nl/slavernij)

Gegevens

Begin:
februari 12
Einde:
mei 31

Locatie

Rijksmuseum
Amsterdam, + Google Maps
Site:
www.rijksmuseum.nl