Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sint Maarten Carnival

april 28 - mei 3

Het ‘Caribisch Carnaval’ vindt op Sint Maarten jaarlijks plaats van eind april tot begin mei. Het Nederlandse deel van het Caraïbische eiland staat dan volledig in het teken van St. Maarten Carnival. Het Franse deel viert het – net als Europa – eind februari.

Carnaval is het grootste festival op het eiland waar gedurende drie weken vele duizenden mensen op afkomen om van het eten, de muziek en het entertainment te genieten. Er zijn verschillende shows, kleurrijke parades, straatfeesten, sportevenementen, optochten, wedstrijden, concerten met nationale en internationale artiesten en speciale evenementen voor de jeugd.

Donderdag 30 april 2020 is Carnival Day: een officiële nationale feestdag en de dag van de grote optocht (Grand Carnival Parade). Op 27 april (King’s Day = Koningsdag) en 1 mei (Labour Day = Dag van de Arbeid) zijn de inwoners van Sint Maarten ook vrij.

Naast de grote optocht zijn er ook verschillende feesten en evenementen met bekende artiesten. De verschillende culturen van het eiland worden door middel van muziek, dans en eten samengebracht.

Caribisch Carnaval
In Philipsburg wordt elk jaar een centraal gelegen festivalterrein (Festival Village) special opgebouwd voor St. Maarten Carnival. Het terrein is even groot als een voetbalveld en wordt omringd door vele kleine eettentjes met verschillende gerechten uit de keukens van het eiland. Dit ‘carnavalsdorp’ vormt het hart van de festiviteiten en themafeesten en maakt Carnaval op Sint Maarten anders dan op de rest van de Caraïben.

Hoogtepunten tijdens St. Maarten Carnival 2020 zijn:

  • De officiële opening van Festival Village
  • Jouvert: een groot straatfeest waarmee Carnaval op maandag begint
  • Grand Carnival Parade: 30 april
  • Labour Day Parade: 1 mei

De festiviteiten worden ook groots afgesloten met een optocht met praalwagens, dansers en muziek. Op de laatste avond wordt de beeltenis van “King Momo” (Koning Carnaval) verbrand.

 

Gegevens

Begin:
april 28
Einde:
mei 3