Cultuur

Eerste editie filmfestival Curaçao (IFFR) “groot succes”

Afgelopen weekend vond in Willemstad voor de eerste keer het Curaçao IFFR plaats. Het uitstapje van het Rotterdamse filmfestival naar de Antillen was volgens initiatiefnemer Gregory Elias van Fundashon Bon Intenshon een “groot succes”. In vier dagen trok het festival bijna zevenduizend bezoekers.

Het internationale filmfestival van Rotterdam maakte afgelopen weekend een uitstapje van achtduizend kilometer. Op initiatief van Gregory Elias van Fundashon Bon Intenshon verzorgde het IFFR op Curaçao een vierdaags filmfestival. Er waren hoofdzakelijk films te zien die dit jaar ook in Rotterdam op het programma stonden, zoals Shame, publieksprijswinnaar Monsieur Lazhar en Tiger Award-winnaars De Jueves a Domingo en Egg and Stone. Openingsfilm was de Caribische première van de documentaire Marley over Bob Marley. Regisseur Kevin Macdonald (The Last King of Scotland) was persoonlijk aanwezig.

Elias nam het initiatief tot het festival omdat hij het cultuuraanbod op Curaçao wilde verbreden en jonge regisseurs uit de regio wilde inspireren. Hij toont zich in een persbericht tevreden over de eerste editie. “De ontmoetingen tussen onze lokale filmmakers en de naar het festival gereisde internationale filmprofessionals waren vruchtbaar. Hier zijn de eerste stappen gezet om het Curaçao IFFR te laten uitgroeien tot trefpunt voor de ontwikkeling en ondersteuning van lokaal, Caraïbisch en Latijns Amerikaans filmtalent.”

De eerste editie van het Curaçao IFFR trok bijna zevenduizend bezoekers. Dat aantal is volgens de organisatie ‘ongekend’ voor de regio. Mede daarom is besloten om volgend jaar in het laatste weekend van maart een tweede editie te organiseren.

Previous post

'In een staatkundige structuur kun je niet wonen' - mr. Herman Tjeenk Willink

Next post

Maduro Muziek Stichting brengt cd uit met werken van Rudolf Palm (1880 - 1950)

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

1 Comment

  1. […] Afgelopen weekend vond in Willemstad voor de eerste keer het Curaçao IFFR plaats. Het uitstapje van het Rotterdamse filmfestival naar de Antillen was volgens initiatiefnemer Gregory Elias van Fundashon Bon Intenshon een “groot succes” Lees Meer: Eerste editie filmfestival Curaçao (IFFR) “groot succes” […]