Overheid en politiek

Curaçao krijgt interim-regering

De Gouverneur van Curaçao heeft haar twee dagen durende consultatieronde afgerond en komt op basis van de gevoerde gesprekken tot de conclusie dat er een interim-kabinet moet worden gevormd. Deze conclusie lag voor de hand, gelet op de nieuwe politieke verhoudingen op het eiland.

Lucille George-Wout, Gouverneur van Curaçao

De Gouverneur heeft ook een gesprek gehad met voormalig minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS). Zij wordt genoemd als mogelijke formateur van het interim-kabinet.

Het is dus nog maar de vraag of de nu voor 28 april voorziene Statenverkiezingen die dag doorgaan: de nieuwe Statenmeerderheid wil helemaal geen verkiezingen en het komende interim-kabinet zal uitstel/afstel van de verkiezingen als hoogste prioriteit krijgen. Het is echter ook nog maar de vraag of dat nieuwe interim-kabinet er snel zal kunnen zijn.

Eerder gaf oud-informateur Stanley Betrian tegenover het Antilliaans Dagblad te kennen dat het op korte termijn instellen van een interim-kabinet nagenoeg niet haalbaar is. Ook tijdelijke ministers moeten immers worden gescreend en dat duurt meestal een week of vijf. Samen met de paar weken die de informateur nodig zal hebben zitten we dan al in medio april.

Het moge duidelijk zijn dat de politieke rust op het eiland voorlopig nog niet terugkeert. Dat is een trieste conclusie. Politici worden gekozen om met de belangen van de bevolking bezig te zijn en niet permanent met die van zichzelf. Het vertrouwen van de burgers in de politiek zal met dit alles natuurlijk niet toenemen, integendeel.

 

Previous post

Gezamenlijke luchtvaartinspecties Aruba, Curaçao en Nederland

Next post

Politiek dieptepunt

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.