Overheid en politiek

Caribische kiezer: Nederland verdrinkt in de vrijheid

Mooi portret dit weekend in Trouw door Hans Marijnissen van Caribische Nederlanders in Nederland. Lees hier het hele artikel.

Marijnissen geeft in het artikel aardige cijfers die aantonen hoe de Caribische Nederlanders het steeds beter doen in vergelijking met andere nieuwkomers in Nederland. Ik zet ze hier nog maar even op een rijtje als medicijn tegen teveel cynisme als het over integratie gaat. Er is nog veel te doen, maar we zijn op de goede weg!

“Surinamers en Antillianen zitten minder vaak in de bijstand dan Turken en Marokkanen, gaan ook vaker naar de havo en het vwo en bezoeken net zo vaak het hbo als autochtone studenten. De werkloosheid onder Surinamers en Antillianen is nog drie keer zo hoog als onder autochtonen, maar de tweede generatie doet het beduidend beter en verdient ook meer.

Van de vrouwen uit die tweede generatie heeft driekwart een betaalde baan van 12 uur of meer. Daarmee hebben zij de vrouwen van Nederlandse afkomst ingehaald. En tot slot: Surinamers en Antillianen spreiden ook beter. Slechts een derde leeft in een buurt waarin ook veel landgenoten wonen. Bij Marokkanen en Turken ligt dit op 50 procent.”

Previous post

Politiek dieptepunt

Next post

Tania Kross kreeg pas in Nederland een kleurtje...

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

9 − 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.