Justitie en veiligheid

Cadeau voor jarige CITRO

Den Haag, 5 mei 2011 – De voorzitter van het Comité Koninkrijksrelaties, prof.  mr. Pieter van Vollenhoven, heeft de Curaçaose reddingsbrigade CITRO per brief gefeliciteerd met haar 35e verjaardag. Vanavond heeft de Gouverneur van Curaçao, mr. Frits Goedgedrag, deze brief van professor Van Vollenhoven aan het bestuur van de CITRO overhandigd. In zijn brief schrijft Van Vollenhoven onder meer:

“Sinds 1976 staat de CITRO 24 uur per dag en 7 dagen per week paraat om daar waar nodig hulp te verlenen en mensenlevens te redden. De vele vrijwilligers van de CITRO doen uitzonderlijk werk onder vaak uitzonderlijke omstandigheden. Het tragische overlijden van de heer Robert Willems in november vorig jaar tijdens de reddingsactie in verband met de tropische storm Tomas is daarvan een pijnlijke getuige. De CITRO staat in binnen- en buitenland bekend als een in alle opzichten professionele organisatie. U slaagt erin om zonder overheidssubsidies een volwaardige en betrouwbare partner te zijn voor bijvoorbeeld de kustwacht in het Caribisch gebied. U laat alleen daarmee al zien dat vrijwilligers uitstekende professionals kunnen zijn. Niet alleen op Curaçao, maar ook elders in het Koninkrijk wordt de inzet van de CITRO gewaardeerd. Al bijna 25 jaar werkt u nauw samen met de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Er is geen sprake van liefdadigheid of eenrichtingsverkeer. De KNRM spreekt van een gelijkwaardige zusterorganisatie als het over de CITRO gaat. De samenwerking van CITRO en KNRM bestaat onder meer uit het doen van gezamenlijke trainingen en opleidingen, maar ook uit het gezamenlijk aanbesteden om zodoende een betere prijs te kunnen bedingen. Samen sta je immers sterker dan alleen. Het had het motto van het Koninkrijk kunnen zijn.”

Pieter van Vollenhoven eindigt zijn brief met het geven van een passend verjaardagscadeau namens het Comité: een gift van Naf 50.000 vanwege het jubileum van de CITRO én vanwege de jarenlange en succesvolle samenwerking met de KNRM. Het geld is bedoeld als bijdrage voor de aanschaf van een nieuw schip voor de CITRO.

Previous post

Groen licht voor natuureducatie aan kinderen in Nederlandse Cariben!

Next post

Van Vollenhoven spreekt steun uit voor Wereldomroep

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

1 Comment

  1. […] Den Haag, 5 mei 2011 – De voorzitter van het Comité Koninkrijksrelaties, prof.  mr. Pieter van Vollenhoven, heeft de Curaçaose reddingsbrigade CITRO per brief gefeliciteerd met haar 35 e verjaardag. Lees Meer: Cadeau voor jarige CITRO […]