Onderwijs en Jeugd

Bon Bini na Rotterdam!!

Met pastechi’s, lekkere broodjes, een leuke quiz, een ‘goodie bag’ en nog veel meer zei de gemeente Rotterdam vanmiddag welkom tegen een groep van ongeveer honderd nieuwe Rotterdammers afkomstig uit Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Samen met hun begeleiders en een paar andere Caribische Rotterdammers werd de groep gastvrij ontvangen in de imposante Burgerzaal van het stadhuis aan de Coolsingel.

Bijpraten in de burgerzaal

Bijpraten in de burgerzaal

De boodschap aan de nieuwkomers was helder: we zijn blij dat je er bent en we hopen dat je in Rotterdam een veilige en positieve plek zult vinden voor je studie en je verdere studentenleven. Trek tijdig aan de bel als het even tegenzit, want heimwee is heel normaal en er zijn velen die met je willen praten en je kunnen helpen. Ga in elk geval vol aan de slag met je studie: het eerste jaar is vaak het lastigst.

Deze ontvangst is inmiddels een mooie jaarlijkse traditie. Op 20 augustus organiseert Amsterdam een soortgelijk evenement voor de nieuwe Caribische Amsterdammers. Bij deze een uitnodiging aan steden als bijvoorbeeld Den Haag, Tilburg en Groningen om volgend jaar hetzelfde te doen. Ook zij krijgen immers jaarlijks veel studenten uit het Caribisch gebied en elke ‘bonbini’ is mooi meegenomen!

Klein Koninkrijk: Karín Fraai (r) presenteerde de bijeenkomst in Rotterdam; haar nicht Tanja Fraai doet dat 20 augustus in Amsterdam

Klein Koninkrijk: Karín Fraai (r) presenteerde de bijeenkomst in Rotterdam; haar nicht Tanja Fraai doet dat 20 augustus in Amsterdam

Previous post

Aruba International Regatta 2015: 14-16 August

Next post

Pastechi: Caribische snack bij uitstek

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zes − vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.