CultuurOverheid en politiek

Boekaankondiging ‘Hij is de weg kwijt – E a pèrdè e strea di nort’

Levendig Uitgever presenteert ‘Hij is de weg kwijt – E a pèrdè e strea di nort’. Dit boek gaat in op de actualiteit van de eilanden in het Caribisch gebied. Het is dit jaar vijf jaar geleden dat de eilanden Curaçao en Sint Maarten autonome landen werden. Deze gebeurtenis die in de volksmond ‘10-10-10’ wordt genoemd, als referentie naar de datum van 10 oktober 2010, luidde een nieuwe periode van zelfstandigheid voor de eilanden in, maar houdt de gemoederen tot op de dag van vandaag bezig.

Verwachtingen van mensen op de achtergrond

Dit boek is een onderzoek naar de verwachtingen van de mensen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten ten aanzien van de staatkundige vernieuwing op 10-10-10. Zijn hun verwachtingen uitgekomen? Auteur Olaf Wilders laat niet de regerende politici aan het woord, maar de mensen op ‘de achtergrond’. Dat zijn personen en vertegenwoordigers van instituties die de gebeurtenissen waarnemen en een stem vertegenwoordigen. Zij zijn van belang om gehoord te worden.

Vier jaar na de overgang naar autonomie van de eilanden onderzoekt hij hoe het er met de Caribische landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten voor staat. Daar ontstaat ook zijn idee voor dit boek. De auteur gebruikt de verhalen van bijna zeventig mensen die hij in die periode geïnterviewd heeft. Op een toegankelijke manier, voor een breed publiek, schrijft hij over dit onderwerp.

Voorwoord van laatste gouverneur

Frits Goedgedrag, de laatste gouverneur van het land Nederlandse Antillen, heeft het voorwoord geschreven. Daarin schrijft hij: “Een van de mooiste uitdrukkingen in het Papiaments is di nada, wat betekent, ’het is niets’ of ‘graag gedaan’. Laten we samen de geest van samenwerking en gemeenschappelijkheid bevorderen door elkaar te helpen, zonder te denken ‘voor wat hoort wat’.”

Auteur: Olaf Wilders

128 pagina’s, soft cover

ISBN 978 94 91740 30 5

Prijs: € 16,00

Te koop in alle boekhandels of te bestellen via online-boekhandels of rechtstreeks bij Levendig uitgever

(www. levendiguitgever.nl/uitgeefprojecten )

 

Previous post

Eén Koninkrijk met spelregels - prof. mr. Pieter van Vollenhoven

Next post

Stichting Kingdom Youth Parliament opgericht

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

twintig − twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.