Speciale gebeurtenissen

Aruba Pabien!!

Er zal deze 18e maart minder uitbundig worden gefeest en gevierd dan normaal, want we leven allemaal – ook op Aruba – in buitengewone tijden en zijn daardoor veelal met andere dingen bezig.

Dat is natuurlijk niet meer dan logisch als er corona-patiënten op het eiland zijn en er vrees is voor verdere verspreiding van het virus, maar laten we vandaag toch ook even stilstaan bij deze bijzondere Arubaanse feestdag: de Dia di Himno y Bandera, de Dag van het Volkslied en de Vlag.

Het is de dag die al sinds 1976 wordt gevierd om – via vlag en volkslied – de identiteit van Aruba en de Arubanen te tonen en te vieren.

Dat (muzikaal en anderszins beeldschone volkslied) vindt u trouwens hier, in een hele mooie klassieke uitvoering uit 2016. Enjoy!!

Alle Arubanen op Aruba en elders, alsmede een ieder die zich verwant voelt met het eiland, wensen we een inspirerende Dia di Aruba.

Moge deze dag leiden tot verdere verbondenheid op Aruba, tussen de Cariben en binnen het hele Koninkrijk! Tur hende: Pabien!!

Maar laten we ons ditmaal toch vooral ook houden aan alle adviezen voor ‘sociale onthouding’, zodat we volgend jaar weer net zo uitbundig kunnen feesten en vieren als altijd.

Previous post

Schatkamers online

Next post

Sombere horizon

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties