Onderwijs en Jeugd

Aanstaande hereniging scholieren Radulphus College en CSG Reggesteyn te Nijverdal

In november 2012 zijn Nederlandse middelbare scholieren van het CSG Reggesteyn te Nijverdal op bezoek geweest bij scholieren op Curaçao. Nu is het de beurt van de leerlingen van het Radulphus College om op bezoek in Nederland te gaan. Met een verschil van 26 graden zullen zij op zaterdag 6 april op Schiphol aankomen, waarna hen na hereniging met hun ‘buddy’ een druk en mooi programma te wachten staat.

Het uitwisselingsproject draag bij aan het kweken van onderling begrip en respect voor elkaars cultuur, en met de positieve kennismaking in november 2012 is er een goede basis gelegd voor nog een intensieve week voor de leerlingen van de twee middelbare scholen. De Curaçaose scholieren verblijven nu bij de gastgezinnen van hun ‘collega-leerling’ in Nijverdal en omgeving.

De week is zo ingedeeld dat de Curaçaose leerlingen snel zullen worden ondergedompeld in het Nederlandse leven. Op maandag staat er tijdens de meeloopdag op school direct om 8.00 een cursus Twents gepland, zodat . Er staat een dagtrip naar Amsterdam op het programma, waar ze naast een rondvaart door de grachten ook het Stedelijk Museum en Madame Tussaud aandoen. In de ochtend brengen de scholieren ook een bezoek aan het museum voor Licht- en Geluid in Hilversum. Ook Enschede, de Holterberg en de indrukwekkende Canadese begraafplaats staan de aankomende week op het programma.
Vrijdag 12 april is het al weer tijd voor afscheid, dat velen niet makkelijk zal vallen.

Previous post

Samenwerking Curaçao - Amsterdam nieuw leven ingeblazen

Next post

UNICEF organiseert symposium over kinderrechten op de eilanden

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties