CultuurSpeciale gebeurtenissen

25 juli: hittegolf in Rotterdam!

Als de straten van de Rotterdamse binnenstad worden overdonderd door een explosie van kleur, muziek, vreugde en creativiteit in een stoet van indrukwekkende praalwagens dan kan dat maar één ding betekenen… De Zomercarnaval Straatparade is back! Ruim 2.500 energieke dansers en danseressen van verschillende culturen en nationaliteiten trekken door het centrum van Rotterdam gehuld in de meest spectaculaire kostuums met maar één missie: iedereen laten dansen! 25 kleurrijke praalwagens in een parade over een route van ruim 5 kilometer, de lekkerste latin klanken en de meest prachtige kostuums. De Zomercarnaval Straatparade is de grootste Caribbean streetparty van Nederland en iedereen is uitgenodigd! Gooi alle remmen los en laat je volledig gaan in de magie van de Zomercarnaval Straatparade. Want als de parade voorbij komt is het onmogelijk om stil te blijven staan.

Drie decennia Zomercarnaval
Zomercarnaval werd voor het eerst gehouden in 1984, als een equivalent van het carnaval in het Caribisch gebied. Een klein groepje studenten van Antilliaanse en Arubaanse afkomst wilden graag een traditie vieren die zij van huis uit hebben meegekregen. Deze viering trok ruim 1.500 bezoekers. Nu, meer dan dertig jaar later geldt de Zomercarnaval Straatparade als één van de grootste evenementen van Nederland met ruim 750.000 bezoekers en is heeft is het altijd trouw gebleven aan de Caribische roots. Dit heeft bijgedragen aan het imago van Rotterdam als stad van de culturele diversiteit.

De Zomercarnaval Straatparade gaat om 13:00 uur van start vanaf de Blaak.

Kijk ook even op de bruisende site van de organisatie,want in de dagen voorafgaand aan de Straatparade is er nog veel meer te doen in tropisch Rotterdam!

Previous post

Prof. mr. dr. Ernst Hirsch Ballin sloeg spijker op de kop

Next post

Welkom in de West!

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

14 + 13 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.