Onderwijs en Jeugd

100% geslaagd!

Het is een slagingspercentage waar de meeste scholen alleen maar van kunnen dromen, maar op Saba is het ditmaal gelukt: 100% van de leerlingen geslaagd!

Alle elf leerlingen in de laatste klas van de Saba Comprehensive School (SCS) zijn geslaagd voor hun eindexamen (CSEC/CXC/Dutch Cambridge examens).

Dit is goed nieuws voor de school, die meerdere keren in opspraak kwam het afgelopen jaar omdat de school kampte met een tekort aan leraren en met problemen binnen het schoolbestuur. Dit leidde ook tot een protest van een aantal leerlingen.

Vorige jaar in april werden er vier leraren ontslagen en twee andere leraren namen ontslag uit solidariteit. SCS was wel eens vaker het schooljaar begonnen met te weinig leerkrachten, maar dit was de eerste keer dat de school er zes tekort kwam.

http://caribischnetwerk.ntr.nl/files/2015/05/A-typical-classroom-setting-at-the-Saba-Comprehensive-School-SCS-photo.jpg

Ook alle drie Vocational (MBO) leerlingen zijn geslaagd. De vier form 5 PrO leerlingen (leerlingen in speciale omstandigheden) hebben hun schoolcarrière afgerond en zullen hun einddiploma tijdens de diploma-uitreiking later dit jaar te ontvangen. De form 4 academische leerlingen die dit jaar een aantal CSEC examens hebben afgenomen zijn ook geslaagd.

Het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) verwacht dat in 2016 alle scholen op de BES aan de basiskwaliteit van Nederland voldoen.

Caribisch Netwerk / 14 augustus 2015 / Hazel Durand

Previous post

Taalproblematiek onderwijs Curaçao duurt voort

Next post

Bon Bini na Amsterdam!

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × twee =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.