Elk land, eiland, stad of dorp is een wereld op zich. Of je nu klein of groot bent maakt eigenlijk niet veel uit: overal spelen interessante zaken op het gebied van onderwijs, sport, veiligheid, economie, cultuur, volksgezondheid, milieu etc. Dat maakt het Koninkrijk volgens het Comité ook zo boeiend.

Onder deze pagina zitten sub-pagina’s met op onderwerp geplaatste berichten die volgens ons de moeite van het lezen waard zijn. Sommige schrijven we zelf; andere vinden we elders. Suggesties en reacties zijn altijd welkom!

Email ons via comitekoninkrijksrelaties@casema.nl

Ron van der Veer & Wendele van der Wiele

2 Comments

 1. 9 oktober 2017 at 17:03 — Beantwoorden

  Beste Ron van der Veer,
  Wij krijgen als stichting BanBoneiruBek regelmatig de vraag: Waar hoort Bonaire bij? We weten allemaal dat het onder het ministerie van BZK valt. Maar in vele gevallen praat de Nederlandse overheid over KoninkrijksRelaties over de drie landen St. Maarten, Curacao en Aruba. Bonaire samen met Saba en Sint Eustatius is Nederlands grondgebied sinds 10-10-10, maar toch zijn de eilanden geen Binnelandse Zaken. Kunt u het uitleggen, zodat we dat kunnen publiceren op de website. En in de zelfde vraag zit ook; is een Bonaireaan in Nederland een autochtone of een allochtone?
  Hartelijk dank, met vriendelijke groet
  Hans Evers,
  Secretaris FundashonBanBoneiruBek

 2. 6 januari 2018 at 00:17 — Beantwoorden

  Jammer dat er na 3 maanden geen antwoord kan komen op vragen die op Bonaire al jaren onbeantwoord blijven. Zo te merken is dat bij de overheid en de organisaties in Nederland niet relevant.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + zes =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.