Economie en werkSamenwerking binnen het Koninkrijk

Gezamenlijke promotie: winst voor iedereen!

Mooi en logisch voorbeeld van hoe de eilanden onderling samenwerken bij het werven van toeristen:

Vandaag opent de jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht de deuren voor het publiek nadat gisteren op de ‘vakdag’ de vertegenwoordigers van de reissector de vloer voor zichzelf hadden om met branchegenoten bij te praten, ideeën uit te wisselen of zaken te doen.

vakantiebeurs1Tot en met zondag worden ruim honderdduizend bezoekers verwacht. Die zijn onder meer welkom in de ‘Caribische hoek’ waar een steelband voor vrolijke klanken zorgt en tropische cocktails worden geschonken als voorproefje van een droomvakantie. Traditiegetrouw domineert de uit de bekende kleurige huisjes bestaande stand van het Curaçaose toeristenbureau, al wordt het weleens tijd voor een vernieuwend concept.

Het havenbedrijf van Sint Maarten en Juliana Airport kunnen met hun ultramoderne presentatie wellicht ter inspiratie dienen.

De kwalificatie ‘klein, maar fijn’ gaat op voor het Bonaire Toeristenbureau. Zo bescheiden de stand, zo druk is het er altijd rond de uitreiking van de Gouden Flamingo en het Roze Ei. De eerste ging naar Duiken Magazine, het tweede naar het surfmerk O’Neill.

De toeristenbureaus van Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba delen als goede buren een stand. Aruba is niet van de partij: het toeristenbureau zegt effectievere kanalen te hebben om de doelgroep te bereiken.

Antilliaans Dagblad / 11 januari 2017

Vorige bericht

uitwisselingen: blijvend nuttig en aangenaam

Volgende bericht

Bouw ziekenhuis Curaçao vordert gestaag

Comité Koninkrijksrelaties

Comité Koninkrijksrelaties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 × vier =